Goudprijs

Goudprijs

Goud kopen is over het algemeen een goede waardevaste inverstering. Zeker als je pas van plan bent om het goud na vele jaren te verkopen. De prijs van goud is over het algemeen minder aan inflatie en oorlogen en crisis onverhevig.

Goud blijft dus bijna altijd evenveel waard. Terwijl je vandaag de dag van 10 euro een stuk minder kunt kopen dan bijvoorbeeld 10 jaar geleden. Wat dat betreft is het kopen van goud dus een slimme investering.

De prijs van goud kan wel verschillen, het is daarom wel van belang om bij de juiste goudhandelaar en op het juiste moment goud te kopen.

Het kopen van goud

Het kopen van goud is eigenlijk heel simpel. Je kunt het vergelijken met het kopen van een ander product, bijvoorbeeld een boek of een stel nieuwe schoenen. Je bepaald eerst hoeveel je wilt kopen en in welke vorm (bijv. munten of staven). Hierna kun je naar een goudhandelaar toegaan en een bestelling plaatsen. Heel simpel dus, maar mensen die nog nooit goud hebben gekocht weten vaak niet dat het kopen van goud zo simpel kan zijn.

De prijs van goud

De prijs van goud kan verschillen. Het is daarom zeer raadzaam om voor de koop van een stuk goud eerst nader onderzoek te doen. De makkelijkste manier is hiervoor het internet. Je kunt de prijzen van goud van verschillende goudhandelaren vergelijken en op basis hiervan een beslissing maken.

De kwaliteit van goud

Naast de hoeveelheid goud die je wilt kopen is ook de kwaliteit van het goud belangrijk. Naast de hoeveelheid goud die je koopt moet je ook kijken naar het % hiervan. Een staaf goud kan bijvoorbeeld voor 94% uit fijn goud bestaan, maar ook voor 98% uit goud. Dit kan dus nogal verschillen en dit heeft ook zeker invloed op de prijs en de uiteindelijke prijs die jij er later weer voor kan vragen. Als je een gouden sieraad koop is het ook van belang om te kijken naar het sieraad zelf. Is het een mooi kunstwerk wat op zichzelf al veel geld waard is of is het een heel simpel armbandje. Dit heeft ook zeker invloed op de goudprijs. Er zijn dus simpelweg 3 dingen waar je naar moet kijken: • De hoeveelheid die je gaat kopen (het gewicht) • Het percentage goud hiervan • De kunstvorm van het object (in het geval van het kopen van goud door middel van een sieraad)

Naar de goud handelaar

Heb je goed onderzoek gedaan en ben je eruit waar je je goud wilt kopen en in welke vorm, dan ben je er klaar voor om je eigen stukje goud te gaan kopen. Als je veel goud koopt moet je waarschijnlijk eerst even naar de bank zodat je voldoende geld mee kunt nemen. Als je goud eenmaal in bezit hebt is het de vraag hoe je dit goud gaat bewaren. Het goedkoopste en relatief veilige methode is het gebruik van een safe.

Copyright 2018 online-goud-kopen.nl