Een gouden belegging

Een gouden belegging

In tijden van crisis is het altijd slim om je geld om te zetten in goud. Deze periode is dus een uitstekende periode om je geld te beleggen in goud. Hoe komt het toch dat je dit zo vaak hoort? Hier zullen we in dit artikel dieper op in gaan.

Goud kopen is een goede manier van beleggen, je moet alleen niet denken dat je snel winst kunt maken, de winst strekt zich meestal pas uit over vele jaren. Hoe komt dit toch? Goud is namelijk waardevast, het is vele malen minder aan bijvoorbeeld inflatie onderheving dan gewoon geld. Op deze manier blijft je geld dus evenveel waard, terwijl je van 10 euro tegenwoordig een stuk minder kunt kopen dan 10 jaar geleden.

Goud is dus een slimme en relatief veilige belegging. Nu moet je alleen nog weten op welke manier je het beste goud kunt kopen en op deze manier heb je een hele slimme investering gedaan.

Goud kopen

Goud kopen is eigenlijk best eenvoudig, alleen weten veel mensen niet waar ze moeten beginnen, omdat ze het nog nooit gedaan hebben. Eigenlijk is het net zo simpel als iets anders kopen, bijvoorbeeld een stel nieuwe schoenen.
Ten eerste moet je natuurlijk bepalen hoeveel goud je wilt kopen en in welke vorm (munten, staven of sieraden bijvoorbeeld). Hierna kun je contact opnemen met een goudhandelaar. Je kunt ook gaan zoeken op internet, waar heeft men voorraden goud en voor welke prijs kun je dit goud kopen. Vergelijk deze prijzen ook met elkaar. Hierna kun je naar een goudhandelaar toe gaan en een bestelling plaatsen.

Waarom in goud beleggen?

Goud is vooral populair wanneer het crisis is, zoals nu dus. Goud zou namelijk valutahervormingen en oorlogen bijvoorbeeld doorstaan. Op deze manier kun je er dus voor zorgen dat je geld net zo veel waard blijft. Goud is namelijk een schaars goed en hierdoor dus minder aan inflaties en dergelijke onderheving. Het blijft natuurlijk altijd een risico om in geld te beleggen, maar na verloop van vele jaren is goud bijna altijd een goede investering.

Wat voor goud kopen?

Munten, sieraden en staven zijn de meest voorkomende producten waarin je goud kunt kopen. Staven goud zijn in vele gewichten te verkrijgen, van 1 gram tot 1000 gram. Staven goud bevatten over het algemeen 99,5% fijn goud. Gouden munten verschillen van goudgehalte, de Krugerrand uit Zuid-Afrika bevat bijvoorbeeld 91,66% aan goud en de Wiener Philmarmoniker uit Oostenrijk bestaat voor 99,99% uit goud. Bij sieraden is het weer van belang om naar het gewicht en het goudgehalte te kijken, maar ook naar de kunstvaardigheid van het sieraad. Het is aan te raden op deze manier alleen goud te kopen bij een echte vakman.

Het bewaren van goud

Afhankelijk van hoeveel goud je koopt, kan goud een aardige investering zijn en dat leg je dan niet zomaar open en bloot in huis neer. Een banksafe is wat dat betreft relatief goedkoop en en veilig, zolang je alles maar goed verzekerd en de documenten goed zijn. Mocht je dit niet veilig genoeg vinden, dan kun je bij een goudhandelaar informeren, zij bieden meestal ook opslagplaatsen aan.

Copyright 2018 online-goud-kopen.nl